Close

In 5 stappen naar een mooi industrieel interieur

Een veel gebruikte stijl is de industriële stijl. Dit is een zeer gedurfde stijl waarbij u bijvoorbeeld het liefst in een oud fabriekspand zou willen wonen. U ziet graag verschillende constructie-elementen zoals buizen in uw woonkamer samen met verschillende vintage accessoires. Een mooi voorbeeld laat ik u hieronder zien:

 

industrieel2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 1

De volgende meubelen kunt u gebruiken om een industrieel interieur te creëren: stijgerhouten meubelen, gietvloer, lockerkasten, kapotte meuren of bakstenen, vintage meubelen, grote industrielampen. Deze artikelen zijn bij verschillende grote woonketens te verkrijgen.

Stap 2

Gebruik de juiste kleuren voor een echte industrie look & feel: veel grijs, zwart & wit wordt geadviseerd. Dit in combinatie met felle tinten en legergroen.

Stap 3

De vormen van uw meubelen en accessoires zijn ook van belang. Het geheel moet natuurlijk een strak design hebben. De materialen zijn vooral hout, beton en metaal. Het liefst alles in een industrieel pand waarbij alle constructiedetails goed zichtbaar zijn.

Stap 4

Maak gebruik van veel letters, lettertypes, cijfers en natuurlijk grove stempels. Dit zie je vaak veel terugkomen in kussens of in metalen letters en cijfers.

Stap 5

Er zijn verschillende industriële merken op de markt die wij kunnen adviseren om uw industriële meubelen en accessoires te kopen. Enkele voorbeelden zijn: Fens, Gispen, Tolix, Bloomberry.